Jeg blokerer ikke reklamer, de generer mig ikke så voldsomt, og medierne har jo brug for indtægten, men jeg blokerer trackere!

De danske medier må stå sammen og lave en fælles reklameplatform, som ikke sporer brugerne. Selve organisationen behøver ikke generere profit, men bare fungere som en broker mellem firmaer og medier.

Giganter som Google, Facebook og YouTube støvsuger 90 procent af det nye annoncemarked. Endnu har ingen af verdens mediehuse regnet ud, hvordan de kan få bugt med problemet. Information

Hvert mediehus prøver (måske?) at finde en løsning, som virker - for dem selv. Det griner Facebook og Google da bare af hele vejen til banken. Hvis ikke medierne går sammen - f.eks. i Skandinavien - og danner deres egen reklameplatform, har de ikke en chance! Det skal være en platform, som:

Ikke at tracke læserne kan også give uventede indtægter: Der ville være langt mindre grund til at blokere for reklamerne. Eller rettere, at blokere for trackerne. Jeg ville støde på laaaangt flere reklamer, hvis ikke de plugins, jeg har installeret i browseren blokerede kendte trackere.

Ligesom man sagtens kan lave en forretning på en søgemaskine, som ikke tracker folk, vil jeg påstå, at det er muligt, at lave en indtægt på reklamer, uden at kortlægge læsernes mindste skridt.

Så medierne er ikke uden skyld i miseren. Tag Jer sammen, og arbejd sammen!